9/6/08

Bossa Nova

Enguany en fa 50 de l'inici de la Bossa Nova, allà a les trobades/festes de Rio de Janeiro entre l'èlit cultural del Brasil. Entre els seus creadors, noms mítics com Tom Jobim, João Gilberto, Vinícius de Moraes, Sérgio Mendes, Walter Wanderley, Toquinho... i posteriors intèrprets que la van portar molt més enllà, com Elis Regina, Maria Creuza, Maria Bethânia, Gal Costa, Gilberto Gil... i altres creadors que tot i partir de bressols ben diferents, hi estan estretament emparentats: Chico Buarque, Caetano Veloso, Milton Nascimento...
En fi, un pou de riqueses musicals incommensurables. Cançons meravelloses com la que us deixo aquí, Chega de Saudade, o Desafinado, Garota de Ipanema, Samba de uma nota só, Mais que nada, Tristeza, Eu sei que vou te amar, Tarde em Itapoã, Águas de março, A felicidade, Samba de Orly, Canto de Ossanha, Aquarela do Brasil... Llarga vida a la Bossa Nova!

2 comentaris:

Dani ha dit...

La bossanova... absolutament meravellosa! I aquest estiu ens espera Toquinho i Maria Creuza a Sant Feliu! Ens falta en Vinicius, llàstima... Quines ganes!

La Martona ha dit...

Ohhh!!!Només de sentir les primeres notes d'aquesta música, somrius sense proposar-t'ho!