18/6/08

L'amant perillosa

Aquest és un llibre menor de Haruki Murakami, que acabo de llegir. Dic menor no tan sols pel tamany (237 planes), sinó perquè en comparació dels que ja us vaig comentar fa poc, la trama és més simple, encara que no menys profunda. En realitat, conserva l'essència de Murakami, les seves fixacions i el seu estil característic. Murakami analitza amb una naturalitat sorprenent la profunditat de les relacions interpersonals. És un mestre en això.

En aquest llibre es centra en una història lineal: la relació de confiança i amistat que un noi té amb una noia de la seva edat, però que es perd pel simple pas del temps i els camins divergents. De seguida, ens explica com el noi es fa gran i, quan té dona i dues filles fantàstiques, una feina que li agrada i amb la qual es guanya molt bé la vida, endevineu... efectivament, apareix la Shimamoto per fer-li ballar el cap. Els dubtes sobre sí mateix, la sensació del temps perdut, el misteri que envolta aquesta noia...

Tots els ingredients per a qui vulgui una història de butxaca sense massa pretensions, apta per aquest estiu, fàcil de llegir, etretinguda i molt ben escrita.
Ah, això sí. El final té alguna cosa estranya... (no, no el diré...)