21/4/08

Al otro lado

La darrera pel.lícula que he anat a veure al cinema ha estat "AL OTRO LADO" del jove director Fatih Akin, que va merèixer el Premi al millor guió al Festival de Cannes 2007. http://www.golem.es/alotrolado

Al otro lado significa, el contrast però també les similituds entre dos cultures i dos països: Alemanya i Turquia. Arran de la vida dels diferents protagonistes, el director ens vol mostrar diversos valors. Akin dibuixa a través de pincellades i sense aprofondir en detalls, un quadre amb colors clars i foscos, on s'hi copsa, la immigració i la integració; la prostitució, l'integrisme religiós i la violència masclista; la defensa dels drets humans i la represió.

Crec que la pellícula és un crit a la llibertat de pensament i d'expressió que defensen persones lluitadores que no es consideren vençudes. Hi ha moments de tendresa i altres de reivindicació en els quals, molts de nosaltres ens podem sentir-hi identificats.

He recomanat aquesta pel.lícula a moltes persones que m'envolten i que crec que els pot agradar. Algú ja l'ha vist i hem coincidit en la valoració. I tu, què n'opines?

2 comentaris:

Dani ha dit...

Doncs fes-li una ullada a "Contra la pared", del mateix director. Recordo haver-la vist el... 2003? 2004? No ho sé exactament, però pel que dius, deuen tenir similituds.

Jordi ha dit...

El contrast de punts de vista és molt necessari pel que fa a la comprensió del món, especialment en aquells casos en que hem de compartir l'entorn amb "l'altre", el "diferent", i més en una situació de gran conflicte com les que exposes. En aquests casos el relativisme és senzillament imprescindible i, pel que dius, aquestes històries són un bon camí per divulgar-lo.